Ads Top

Afla ce fel de femeie ai langa tine si daca ai facut alegerea potrivita!


Esti o partenera sau o sotie alfa si te mandresti cu asta? S-ar putea sa nu fie prea bine pentru reatia de cuplu, daca ar fi sa te iei dupa ce spune o femeie alfa, din experienta ei. E de parere ca femeile trebuie sa inceteze sa mai faca pe barbatul intr-o relatie, daca vor ca lucrurile sa functioneze.
Suzanne Venker a scris pentru Foxnews.com despre ce inseamna sa fii o sotie alfa, pornind de la felul cum s-a comportat mama ei in casnicie. “Mama mea era sotie alfa in chintesenta. Cand nu era ocupata sa controleze pe cineva, era ocupata sa controleze ceva”, isi incepe Suzanne povestea.
Nu i-a fost usor sa povesteasca prin ce a trecut, mai ales ca mama ei a avut o boala care i-a deteriorat creierul si, in ultimii doi ani de viata, s-a transformat din femeia alfa care era, intr-o femeie neajutorata. Iar pentru Suzanne aceasta suprapunere a doua personalitati ale mamei ei – femeia dificila care devine extrem de maleabila – a fost impresionanta si a ajutat-o sa se bucre de un alt fel de relatie cu mama ei, inainte ca aceasta sa moara.
Pe de alta parte, Suzanne spune ca a fost ca si cand s-ar fi vazut pe ea insasi in oglinda, daca ar putea sa renunte la nevoia de control. Pentru ca, in mod ironic, desi controlul mamei ei i-a facut rau, la fel a devenit si ea, dupa ani petrecuti cu modelul ei feminin. Acest lucru a facut-o insa pe Suzanne sa se vada asa cum era ea, de fapt.

Cum sunt femeile alfa

Suzanne este si ea, la fel ca majoritatea femeilor din familia ei, o femeie alfa. Independenta si motivata, nu se linisteste pana nu termina o sarcina, oricare ar fi ea, si se simte confortabil cand e la conducere. Daca vrei ca ceva sa fie facut ieri, cere-i acest lucru unei femei alfa.
Femeile alfa sunt femei care nu urmeaza caile conventionale. Sunt cele care devin scriitori, politicieni, actrite sau oameni de stiinta. Sau sunt casnice, dar cele care intra in etapa de mama nu mai ies niciodata din ea. Pentru o sotie alfa, sotul ei devine inca un copil de crescut si de instruit. Si aici apar problemele.

Cum se comporta o sotie alfa

Cand o femeie alfa se casatoreste, devine singurul lucru pe care stie cum sa-l faca: o sotie alfa, spune Suzanne. Ea poate avea un job sau poate sta acasa, cu copiii. Nu conteaza cum isi petrece zilele. Conteaza cum se comporta.
O sotie alfa microgestioneaza totul, delega si ia aproape toate deciziile. Ea este, simplu spus, “seful”. Problma este ca niciun barbat nu vrea o sotie alfa. O relatie cu o sotie alfa poate functiona o perioada, cat timp exista “vraja”, dar in final se va destrama.
Ca sa aiba un mariaj care sa functioneze, sotia alfa trebuie sa isi canalizeze energia in directia buna. Poate fi alfa la serviciu si alfa cu copiii, dar sa nu fie alfa cu sotul ei! Rotul de sotie buna cere un alt fel de energie. Cere feminitate!

Cum sa iti salvezi relatia daca esti alfa

Fiecare relatie are nevoie de energie feminina si masculina, spune Suzanne. Energia masculina e greoaie si serioasa, le place sa faca si sa repare lucruri. Energia feminina se ocupa de verbalizare si ingrijire, femeile simt si vorbesc. Energia feminina este un receptor al energiei masculine. Barbatul actioneaza, femeia raspunde.
In ziua de azi, spune Suzanne, simbioza dintre femei si barbati este dezechilbrata pentru ca femeile au fost conditionate sa isi piarda feminitatea si sa se afirme intr-o maniera masculina sau alfa. Si acest lucru nu functioneaza, pentru ca fiecare alfa are nevoie de un beta. Acest lucru nu inseamna ca fiecare dintre noi este 100% alfa sau beta. Pentru ca nici asa nu ar fi bine. Exista niste nuante, ca in orice altceva.
Cele mai multe cupluri sunt amestecuri de alfa si beta. Atunci cand ambii parteneri sunt de acelasi fel, e o problema. Cand doi alfa sunt impreuna, e inflamabil. Cand doi beta sunt impreuna, nu iese nimic. Secretul sta in gasirea echilibrului. Si, pentru asta, e nevoie ca femeile alfa sa faca primul pas. Daca vor sa isi gaseasca dragostea si sa o pastreze, trebuie sa inceteze sa fie barbatul in relatie si sa inceapa sa fie femeia. Trebuie sa-si gaseasca personalitatea beta interioara.
Un produs Blogger.