Ads Top

Lucrurile de care se tem barbatii: cititi cu atentie, doamnelor!


Lucrurile de care se tem barbatii nu sunt putine! Si, desi par niste razboinici neinfricati, mereu stabili pe emotiile lor, mereu calculati si realisti, mereu bine infipti in pamant, si barbatii au frici! Le-am aflat de pe Your Tango.
Barbatii sunt educati de mici ca nu trebuie sa aiba sau sa-ti arate slabiciunile. Ca nu trebuie sa se ingrijoreze. Ca trebuie sa fie puternici. Ca trebuie sa protejeze. Sa fie in control. Insa pe dinauntru si barbatii sunt fricosi, desi nu arata ce simt.
Am descoperit lucrurile de care se tem barbatii si pe care le ascund! Pentru ca da, barbatii sunt asi in a fi anxiosi in liniste.
Barbatii vor sa gaseasca solutii si rezolvari, sa isi disperseze suferintele si fricile, sa treaca mai departe. Asta ii face in ochii femeilor puternici, insa pot parea, atunci cand sunt in criza, distanti. Pot parea infideli, necomunicativi, neinteresati.
Si asta pentru ca desi se tem, barbatii vor sa isi rezolve problemele in liniste, singuri, fara ajutor, fara “slabiciuni”, fara a-si comunica emotiile. Si totusi, care sunt lucrurile de care se tem barbatii?

Lucrurile de care se tem barbatii: cititi cu atentie, doamnelor!

 1. Castig suficienti bani?

Da, barbatii “trebuie sa intretina casa”. Insa nu e vorba doar despre bani, despre finante! Ci despre ce reprezinta valoarea lor in viata unui barbat:
 • Propria valoare
 • Valoarea pe care o percep ceilalti sau, daca vrei, statutul social. Unul dintre lucrurile de care se tem barbatii este cum sunt priviti din exterior de catre colegi, sefi, prieteni, familie.
 • Siguranta – pentru el si pentru familia lui
 • Flexibilitatea si alegerea unui stil de viata dorit
 • Bogatia: ce a reusit sa faca in viata lui; si in ochii lui si in ochii altora.
 • Viitorul – facultatea copiilor, pensia, nunta, concediile, toate acestea sunt lucrurile de care se tem barbatii, lucrurile pe care ei vor sa le controleze, pentru a fi ferciti.
Cum il poti ajuta? Ramai activa in deciziile familiale si in partea financiara! Amandoi faceti un efort in a imparti si stresul, dar si bucuriile. Si spune-i mereu ca esti mandra de el!
 1. Am facut ce/cat trebuie in viata?

Poate unul dintre lucrurile de care se tem barbatii este tocmai gandul ca nu a facut suficient. Ca nu a ajuns atat de departe cum si-a propus.
 • Ca am resit in viata?
 • Ce las in urma?
 • Cum isi vor aminti de mine?
 • Am acum ceea ce imi doresc?
 • Sunt fericit?
 • Exista oameni mai fericiti ca mine? Pot fi mai fercit altfel?
Barbatii se intreaba mereu daca isi traiesc viata la capacitate maxima. Cum il poti ajuta? Vorbeste deschis cu el, fara a-l judeca! Intreaba-l care sunt aspiratiil lui pe termen scurt si lung. Ce isi doreste pentru el si ce are nevoie de la tine!
 1. Imi voi pierde locul de munca?

Da, locul de munca e important pentru un barbat. Frica de a-si pierde jobul este unul dintre lucrurile de care se tem barbatii cel mai des. Si totul se preabuseste pe langa ei, daca asta se darama: familia, relatia de cuplu.
Cum il poti ajuta? Vorbiti deschis despre stresul lui. Spune-i ca sunteti impreuna si ca vei fi acolo alaturi de el mereu.
 1. Imbatranesc?

Nu degeaba ajung la criza varstei mijlocii! Cand incep sa gaseasca par alb, incep sa se ingrijoreze ca imabratesc si ca nu mai sunt atragatori. Si ei si noi ne dorim sa stim ca inca suntem sexy!
 1. Sunt cumva bolnav? Am cancer?

Intr-un fel sunt ipohondri. In alt fel procrastineaza. Intr-un fel se ingrijoreaza. In alt fel nu vor sa stie. Sanatatea si boala sunt lucrurile de care se tem barbatii adesea. Il poti ajuta sa isi verifice starea de sanatate, amintindu-i ca exista planuri de viitor – copii, nepoti, pensie etc.
 1. Este femeia mea satisfacuta sexual?

Barbatul vrea sa stie daca face bine ce face in pat. Dar in acelasi timp n-ar vrea sa afle ca nu este asa minunat in dormitor. Si asta pentru ca sexualitatea este putere. Tocmai de aceea performanta lui sexuala este unul dintre lucrurile de care se tem barbatii!
Cum il ajuti’? Spune-i si daca da si daca nu. Dar cu tact. Invata-l cum iti place. Spune-i la ce e bun si unde mai are de experimentat. Cu grija si delicatete, caci ego-ul lui se invineteste repede! Se va simti minunat cand te va satisface total. Si tu la fel!
 1. Sunt un tata bun? Voi fi un tata bun?

Acesta este un aspect important in viata unui barbat. Si totodata este unul dintre lucrurile de care se tem barbatii – teama ca nu sunt tati buni. Se tem:
 • Ca vor fi nevoiti sa modeleze o persoana
 • Sa nu transmita mai departe partile rele, negative din experienta lui de viata si din copilaria lui
 • Ca nu vor reusi sa echilibreze strictetea cu distractia in materie de parenting.
Cum il poti ajuta? Vorbiti mereu despre fricile voatre. Pentru ca si tu te temi ca nu vei fi o mama buna. Fiti vulnerabili si ajutati-va reciproc.
Insa, trebuie sa stii mereu ca lucrurile de care se tem barbatii sunt ale lor. Sunt fricile lor si doar ei le pot infrunta, doar ei poit trece peste ele! Sigur, poti crea un mediu in care sa va acceptati fricile, insa nu este job-ul tau sa il faci sa fie mai bun. Poti fi acolo pentru el, dar nu il forta!

Un produs Blogger.