Ingrediente
● 1 buc piept de pui |
● 3 lg ulei de floarea soarelui |
● 1 ardei gras galben |
● 1 gogosar |
● 1 ardei gras verde |
● 1 ceapa rosie |
● 2 buc ardei iute bulgaresc (dar care nu era iute :)) ) |
● 1/2 lgt sare |
● 1/2 lgt piper macinat |
● 1/2 lgt chimion macinat |
● 4-5 catei de usturoi |
● 900 ml lapte |
● 300 g paste fainoase (fusilli) |
● 200 g branza de burduf |
● felii de cascaval |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min

GĂTIRE
30min

PORȚII
4 portii
Ardeii se spala si se taie fasii. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul iute se taie rondele.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga carnea. Se lasa pana se albeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se adauga legumele, se amesteca si se lasa pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si condimentele, inclusiv usturoiul taiat feliute. Se amesteca din nou si se lasa cateva minute pe foc.
Se toarna laptele, apoi pastele fainoase. Se amesteca usor si se acopera cratita si se lasa la foc mic timp de 15 minute. Se verifica daca sunt fierte pastele, se mai lasa putin, dupa care se adauga branza de burduf. Se omogenizeaza, se potriveste de sare dupa gust, apoi se stinge focul. Se adauga deasupra feliile de cascaval. Se lasa acoperita cratita pana in momentul servirii.
Pofta buna!
https://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/paste/fusilli-cu-pui-legume-si-branza-de-burduf-in-lapte