Prajitura Desert cu frisca si capsuni

O prajitura alba ca zapada, cu o pata de culoare data de capsunile savuroase (dar cam acre :))) Usor de preparat, va invit si pe voi sa o incercati. Eu va pot servi doar virtual cu cate o felie.

Ingrediente

  • Crema (inspiratie Gabi)
  • 175 g unt
  • 100 g zahar
  • 175 ml frisca lichida (vegetala)
  • esenta de vanilie
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
loading.. www.bulearca.ro

Mod de preparare Prajitura cu frisca si capsuni:

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus
Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu, timp de cca 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit, fara a le suprapune.
Crema:
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine pufos. Frisca o mixam pana se intareste, apoi o incorporam putin cate putin in crema de unt.
Blaturile le insiropam cu un sirop preparat din 100 ml apa, 100 g zahar si esenta de rom. Punem crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru 1 ora.
Ornam cu frisca si capsuni.
Copyright Bulearca.ro 2018
Sursa: http://www.bulearca.ro/2018/02/prajitura-desert-cu-frisca-si-capsuni.html

Prajitura Desert cu frisca si capsuni Prajitura Desert cu frisca si capsuni Reviewed by bulearca on 2/28/2018 08:39:00 a.m. Rating: 5

Advertisement

ad300