Ingrediente

  • un pachet de piscoturi
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml de frisca lichida
  • un plic cu crema de vanilie de la renumitul dr Qetker
  • 150 g de zahar
  • 500 gr de capsuni
  • o lamiie
  • 3 portocale
  • cocos
  • rom fara alcool si cacao (optional)

Mod de preparare

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua zi scurgem sucul intr-un castronel. La mine nu prea au lasat suc capsunile, pentru ca erau destul de tari, tura viitoare voi face cu capsuni din gradina, ca astea din comert nu prea au nici un gust.

Intr-un vas punem mascarponele cu zaharul si-l frecam bine, sa se topeasca un picut zaharul, iar in alt vas, preparam crema de vanilie, asa cum scrie pe plic, in cazul meu un pliculet l-am amestecat cu 250 ml lapte si l-am batut/zbatut, pentru circa un minut, nu mai mult ca altfel tinde sa se brinzeasca.

Peste mascarpone rasturnam crema de vanilie, apoi frisca batuta bine, nu cu parul ci cu robotul. Va rezulta asa o crema...

Eu am facut tortuletul intr-o tava cu peretii detasabili. Am pus intii pe margini piscoturile trecute repede prin sucul de fructe, dupa care am asezat un strat de piscoturi apoi un strat de crema, am adaugat si feliute de capsuni, apoi un alt strat de piscoturi, apoi crema, iar la sfirsit fiecare poate decora cum vrea. In reteta italiana, deasupra a presarat nuca de cocos, dar cum noua nu ne place, am preferat cacaoa.

arata foarte frumos in hainuta alba, dar m-am gindit sa cern pe deasupra un pic de cacao, ca sa arate ca tiramisu-ul cumparat din comert.

Aici, opera mea...

iar aici, feliuta pentru degustare...

Sucul de fructe naturale dulce-acrut ii da o aroma minunata, ce sa mai zic, e delicios... mult mai bun decat Tiramisu rețeta originală
Copyright Bulearca.ro 2018  http://www.bulearca.ro/2018/02/tort-tiramisu-cu-capsune.html