Corina s-a declarat o împătimită a salamului de biscuiți. Mai mult, îi place să-l pregătească chiar ea. Află chiar acum rețeta ei!
Ingrediente:
  • 500 g biscuiți simpli
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 4 linguri pudră de cacao
  • 2 bucăți rahat
  • 100 g nuci
  • 3 linguri esență de rom
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Biscuiți se zdrobesc foarte bine împreună cu nucile. Laptele și zahărul se pun la fiert la foc mediu, se adaugă untul și se amestecă până când totul se omogenizează. Apoi, se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilat si se amestecă bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
Într-un castron mare se adaugă biscuiții și nucile zdrobite, iar peste ele se adaugă sosul de cacao preparat mai devreme. Toată compoziția se amestecă foarte bine. Apoi se întinde o folie alimentară în care se toarnă compoziția obținută și se rulează. Salamul se lasă la frigider pentru aproximativ 4 ore și se servește tăiat în felii potrivite.
Poftă bună!