Cuburi cu fructe de padure - Prajitura ta!


  • Blat:
  • 30 gr margarina rama
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 60 gr zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 40 gr migdale macinate
  • Crema:
  • 10 foi gelatina
  • 400 ml frisca
  • 500 ml suc de ananas
  • 50 ml rom
  • 75 gr zahar
  • Glazura:
  • 800 gr fructe de padure
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri tort gelee rosu
  • 300 ml suc de fructe de padure

Mod de preparare Cuburi cu fructe de padure

  1. Se unge fundul unei forme de tort patrate. Se topeste margarina la foc moale.
  2. Se separa ouale. albusurile se mixeaza cu sare si 1/2 din cantitatea de zahar. Galbenusurile se mixeaza si ele cu 1 lingura de apa fierbinte si restul de zahar.
  3. Se inglobeaza 1/3 din albusul mixat, apoi faina amestecata cu praful de copt, se adauga apoi restul de albus si migdalele si se aseaza in forma.
  4. se coace 35-40 min. dupa care se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit in forma
  5. Se inmoaie gelatina in apa rece si se bate frisca bine. 
  6. Se amesteca sucul de ananas cu romul si zaharul.
  7. Se dizolva gelatina la foc moale si se adauga amestecul de suc.
  8. Se toarna peste frisca batuta, treptat, si se omogenizeaza amestecand in continuu.
  9. Crema rezultata se aseaza peste blatul racit si se da la frigider cca 4 ore.
  10. Se scoate prajitura din frigider si se aseaza deasupra fructele de padure.
  11. Se prepara glazura din praful de tort gelee, zahar si suc de fructe, conform indicatiilor de pe ambalaj.
  12. Se mai lasa 2 ore la frigider ca sa se intareasca glazura.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii