Prajitura Amandina



  • Blat - 2 foi (tava de 23x23):
  • 345 g faina 
  • 375 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 60 g cacao
  • 645 ml lapte caldut (lapte de soia sau apa pentru varianta de post)
  • 45 ml ulei
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
 
  • Sirop:
  • 140 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
 
  • Crema:
  • 400 g margarina Rama Maestro Savoare de Unt - (adaugati margarina simpla pentru varianta de post)
  • 250 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
 
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata menaj
  • 3-4 linguri de lapte 
  • Pentru varianta de post : 60 g margarina Rama Maestro,2 linguri zahar, 1 lingura cacao,esenta de rom. 

Mod de preparare Prajitura Amandina

  1. Pasul 1

    Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta.
  2. Pasul 2

    Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie. Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 15-20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem blatul si-l lasat la racit. La fel procedam si cu restul de compozitie. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de sirop.
  3. Pasul 3

    Intr-o craticioara caramelizam zaharul si il stingem cu apa rece (avem grija la aburi), apoi lasam siropul la foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Adaugam la final si esenta de rom si lasam siropul la racit.
  4. Pasul 4

    Margarina moale o mixam cu zaharul pudra, cacaua si esenta de rom, pana cand obtinem o crema spumoasa.
  5. Pasul 5

    Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem primul blat si il insiropam, adaugam crema(mai pastram cateva linguri pentru decor) pe care o nivelam bine, apoi incheiem cu al 2-lea blat pe care il insiropam.
  6. Pasul 6

    Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore pana cand crema se intareste. Scoatem prajitura si o portionam cu un cutit bine ascutit.
  7. Pasul 7

    Topim ciocolata intr-un ibric la foc mic si o amestecam cu laptele. Amestecati periodic pentru a nu se lipi. Adaugam laptele treptat pana cand ajungem la consistenta dorita, apoi glazuram fiecare prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram amandinele, apoi le punem la frigider pana in momentul servirii. Pentru varianta de post: topim margarina intr-un ibric, adaugam zaharul si cacaua si amestecam periodic. La final adaugam esenta de rom.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii