Prajitura Craiasa zapezii


  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 4 linguri amidon alimentar (faina)
  • 3 plicuri zahar vaniliat
  • 500ml lapte
  • 250g Rama Maestro
  • 100g ciocolata amaruie
  • Mai avem nevoie de:
  • 200g biscuiti Petite Beurre
  • 250ml frisca
  • 50g nuca de cocos
  • 200ml lapte

Mod de preparare Prajitura Craiasa zapezii

  1. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste. Adaugam treptat si uleiul, mixam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam peste cap cu o lingura de lemn.
  2. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( dimensiuni 25×35) apoi coacem 15 min la 175g C. Scoatem blatul si caldut il insiropam cu 3-4 linguri de lapte cald.
  3. Pentru crema, margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam galbenusurile cu amidonul alimentar sau faina, zaharul si zaharul vaniliat. Adaugam treptat laptele cald si punem amestecul la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca.
  4. Il impartim in doua si intr-o jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem cate o folie de plastic peste fiecare jumatate de crema si lasam sa se raceasca.
  5. In crema cu ciocolata adaugam 100g margarina, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare. In crema de vanilie adaugam 150g margarina , cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare.
  6. Asamblam prajitura; punem pe o tava blatul insiropat, apoi crema de ciocolata, un rand de biscuiti inmuiati in lapte, crema de vanilie.
  7. Punem prajitura la rece ( de preferat sa o preparati cu o zi inainte) si  in ziua in care o servim punem frisca si deasupra presaram nuca de cocos.
  8. Taiem  prajitura felii cu un cutit inmuiat in apa calda. Este deosebit de fina si cremoasa.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii