Prajitura cu bezea

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Spuma:
  • 6 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra vanilinat
  • 50 ml lapte
  • 250 gr margarina Rama Maestro
 
 
 

Mod de preparare Prajitura cu bezea

  1. Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile.Incorporam cacaua,faina si praful de copt. Se coace blatul intr-o tava dreptunghiulara ,la foc mediu cam 25 min dupa care se scoate din cuptor si se intinde deasupra bezeaua.
  2. Pentru a face bezeaua se bat albusurile,adaugam zaharul si apoi zeama de lamaie. Continuam coacerea prajiturii inca 15-20 min. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.
  3. Crema:Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si cel vanilinat.Adaugam laptele si punem vasul cu aceasta compozitie la bain-marie.Cand amestecul este cald bine si daca trecem cu degetul pe dosul unei linguri trecuta prin crema ramane o dunga curata si crema nu se uneste este gata.Avem grija sa amestecm tot timpul in crema. Dam crema la racit dupa care o mixam bine impreuna cu margarina tinuta la temperatura camerei.
  4. Pentru a asambla prajitura trebuie sa taiem blatul in jumatate. Impartim si crema in doua parti. Pe jumatate din blat punem jumatate din crema,asezam a doua jumatate de blat si intindem restul de crema. Eu am ras deasupra ciocolata. Prajitura se lasa la rece cateva ore.
 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii