Sponsor

Header Ads

Prajitura cu mere rase



Vei avea nevoie depentru a prepara Prajitura cu mere rase

  • Blat
  • 4 oua
  • 20 de linguri de zahar
  • 20 de linguri de ulei
  • 20 de linguri de lapte
  • 30 de linguri de faina
  • 5 mere curatate de coaja (1 kg)
  • 1 plic praf de copt
  • o lingura de scortisoara
  • sare
  • Crema
  • 250 gr margarina Rama Maestro
  • 350 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 200 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
 
 

Mod de preparare Prajitura cu mere rase

  1. Pasul 1

    Incalzim cuptorul. Cernem faina, adaugam praful de copt si omogenizam. Radem merele curatate pe razatoarea mare. Aveti grija daca au zeama prea multa le puteti stoarce putin.
  2. Pasul 2

    Ouale se pun intr-un castron mare, se adauga un sfert de lingurita de sare si zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Puteti adauga si un plic de zahar vanilat pentru aroma.
  3. Pasul 3

    Adaugam laptele si uleiul si continuam sa mixam. Punem merele si scortisoara si amestecam cu o spatula incet. Adaugam treptat faina si omogenizam pana se termina toata faina.
  4. Pasul 4

    Pregatim o tava pentru cuptor in care punem hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute. Cand e rumenita o scoatem din cuptor si o lasam se sa raceasca.
  5. Pasul 5

    Pentru crema, se amesteca faina, laptele si zaharul intr-o oala. Se pune la foc mic amestecand cu telul pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca complet. Puteti adauga o folie alimentara peste crema ca sa nu faca coaja.Margarina Rama Maestro se bate cu mixerul pana devine pufoasa.
  6. Pasul 6

    Peste margarina Rama Maestro se adauga crema treptat si amestecam cu lingura. Stoarceti zeama de la lamaie si adaugati-o in crema. Dupa ce prajitura s-a racit complet adaugam crema deasupra si gata!
 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii