Prajitura cu nuca de cocos

  • Pentru blat:
  • 3 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1/2 cană lapte
  • 1/2 cană ulei
  • 1 linguriță amoniac
  • 2 căni făină
  • Pentru sirop:
  • 1 cană apă
  • 1 cană zahăr
  • 400g margarină Rama (eu am folosit noul sortiment cu savoare de unt 79% grăsime)
  • 2 linguri cacao
  • fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare Prajitura cu nuca de cocos

  1. Pasul 1

    Se amestecă albușurile cu zahărul până când se face spumă. Se adaugă treptat gălbenușurile, laptele și uleiul și se amestecă bine.
  2. Pasul 2

    Se adaugă făina și amoniacul și se amestecă până la omogenizare.
  3. Pasul 3

    Se pune compoziția în tavă după care se introduce la cuptor. Între timp se face siropul.
  4. Pasul 4

    Sirop: Se fierbe apa cu zahărul, se adaugă margarina și cacaua și se amestecă bine.
  5. Pasul 5

    Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit.Se taie prăjitura cubulețe și se însiropează treptat, astfel încât să se întrepătrundă tot siropul, apoi se ornează cu fulgi de nucă de cocos.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii