Sponsor

Header Ads

Prajitura Kati


  • Pentru foi (3)
  • 450 gr faina
  • 200 gr margarina Rama Maestro savoare cu unt
  • 100 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • 1 foaie zdrobita
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahar pudra
  • 1/2 pachet Rama Maestro Savoare de Unt (125 gr)
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Pentru spuma de albusuri
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata neagra

Mod de preparare Prajitura Kati

  1. Pentru foi mixam Rama Maestro Savoare cu unt cu zaharul si cele 3 galbenusuri, apoi incorporam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt.
  2. Lasam aluatul la rece aprox o ora apoi intindem pe rand 3 foi pe care le coacem pe dosul tavii pe care o tapetam cu faina, in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.
  3. Foaia cea mai nereusita o zdrobim si o folosim la crema.
  4. Amestecam foaia zdrobita cu cele 2 linguri de cacao si adaugam laptele usor incalzit. Adaugam apoi esenta de rom si gemul si amestecam bine.
  5. Rama Maestro Savoare de Unt o mixam cu zaharul pudra pana devine spuma apoi impreunam cele doua compozitii adaugand treptat cate o lingura de Rama Maestro Savoare de Unt la compozitia de foi zdrobite.
  6. Asezam o foaie pe o plansa si punem toata crema niveland cu un cutit. Asezam peste crema cea de a doua foaie.
  7. Pentru spuma mixam cu un tel albusurile cu zaharul pudra la baine-marie. Cand bezeaua se intareste o intindem rapid peste prajitura.
  8. Ornam deasupra cu ciocolata rasa si lasam prajitura cateva ore la rece inainte de servire.
  9. Foile se vor inmuia de la crema, deci nu necesita nici o insiropare.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii