Sponsor

Header Ads

Tort cu capsuni si crema de ciocolata alba

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Rama Maestro pentru uns tava
  • Pentru sirop
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru crema
  • 4 galbenusuri
  • 300 g margarina Rama Maestro
  • 225 g zahar (eu am folosit zahar pudra)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g ciocolata alba
  • Pentru ornat
  • 5-6 cirese
  • circa 500 g capsune
  • 150 g fistic

Mod de preparare Tort cu capsuni si crema de ciocolata alba

  1. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile pana cresc in volum si comozitia devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat.
  2. Adaugam apa, lingura cu lingura ,si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus(NU circular).
  3. Incorporam  galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.
  4. Cernem faina. Cernem cacao. Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.
  5. Ungem o forma rotunda ,cu diametrul de 24 cm. cu Rama Maestro si apoi o captusim cu hartie de copt. Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia. Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.
  6. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min). Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii ,cel putin in primele 15 min. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca. Cand blatul este rece il scoatem din tava,indepartam hartia de copt si il taiem in 2
  7. Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat pana se albesc. Acest amestec se pune pe baie de abur si se tine pana se ingroasa(fara a da in clocot!!!). Se trage de pe foc si se lasa la racit.
  8. Se rupe ciocolata bucatele si se topeste cu margarina la foc mic. Se lasa sa se racoreasca si apoi se mixeaza pana obtinem un amestec cremos. Acest amestec il adaugam in crema de oua si amestecam pentru o buna omogenizare.
  9. Siropul: Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert  timp de 3 min. Se lasa sa racesca complet. Dupa racire adaugam esenta de rom si amestecam bine.
  10. Asamblare: Se aseaza pe un platou primul blat insiropat. Intindem 1/3 din crema deasupra blatului. Peste crema asezam capsuni feliate(atatea cat sa acopere blatul). Apasam usor fructele astfel incat sa intre putin in crema.
  11. Peste capsuni punem 1/3 crema si nivelam. Asezam celalalt blat insiropat. Cu crema ramasa imbracam tortul atat deasupra cat si pe lateral. Deasupra decoram cu capsuni feliate si cateva cirese iar pe lateral se imbraca in fistic pisat in piulita. Se da la rece pentru cateva ore.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii