Tort iepuras cu ciocolata alba


  • Blat
  • 225g Rama Maestro Savoare de Unt
  • 185g zahar 
  • 4 oua mari
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 220g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 100g ciocolata alba, razuita
  • Glazura de vanilie
  • 175g Rama Maestro Savoare de Unt
  • 500g zahar pudra
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingurita de apa fiarta si racita
  • Decor
  • bombonele roz
  • bezele albe si roz
  • 10g ciocolata neagra, topita - pentru ochi, gura si nas
  • 80g ciocolata neagra, topita - pentru urechi.
  • martipan alb
 
 
 

Mod de preparare Tort iepuras cu ciocolata alba

  1. Pasul 1

    Ungeti baza si marginile a 2 forme de 18cm cu Rama Maestro Savoare de Unt si presarati faina. Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
  2. Pasul 2

    Frecati Rama Maestro Savoare de Unt impreuna cu zaharul pana ce capata o textura cremoasa si aerata.
  3. Pasul 3

    Bateti bine ouale cu esenta de vanilie, unul cate unul. Adaugati faina, praful de copt si ciocolata alba razuita.
  4. Pasul 4

    Impartiti amestecul in mod egal intre cele 2 tavi si coaceti, in cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute pana ce capata o culoare aurie. Transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se racoreasca.
  5. Pasul 5

    Intindeti martipanul alb si taiati cu ajutorul unor forme circulare, 2 cercuri pentru ochi. Adaugati cicoolata neagra, topita, pentru pupilele din ochi si lasati sa se intareasca.
  6. Pasul 6

    Asezati hartia de copt pe blatul de lucru si trasati conturul urechilor si al gurii. Puneti ciocolata topita intr-un pos si turnati in formele trasate, gura si urechile, intinzand cioclata cu un cutit. Puneti la frigider sa se intareasca.
  7. Pasul 7

    Odata ce s-a intarit puneti ciocolata alba intr-un pos si adaugati un strat de ciocolata alba peste, apoi presarati deasupra bombonelele roz in centrul urechilor si dati la frigider sa se raceasca.
  8. Pasul 8

    Pregatiti glazura: amestecati Rama Maestro, zaharul pudra si esenta de vanilie pana la omogenizare. Adaugati apa fiarta si racita si obtineti o consistenta cremoasa, usor de intins.
  9. Pasul 9

    Puneti un strat de glazura de vanilie peste unul dintre blaturi si adaugati-l pe-al doilea deasupra. Intindeti glazura pe margini si pe partea de sus si nivelati cu ajutorul unui cutit.
  10. Pasul 10

    Puneti ochii si gura, lipindu-I usor de glazura. Taiati o bezea roz intr-o forma triunghiulara pentru nas si puneti-o pe pozitie. Adaugati o bezea alba in partea opusa, pentru codita iepurasului.
  11. Pasul 11

    La final, scoateti urechile din frigider, faceti 2 crestaturi in blatul de sus si montati urechile pe pozitie. Puneti o picatura de glazura in spatele urechilor inainte de le lipi de blat, pentru a le fixa mai bine.
 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii