Ads Top

Pana cand o sa dam vina pe social media pentru orice?


Aratam cu degetul spre social media ori de cate ori ne incearca o parere de rau despre viata. Blamam cu surle si trambite conturile de Instagram pentru ca ne fac sa ne simtim anxiosi si mai nesiguri pe noi ca niciodata.
Social media este dusmanul pe care multe articole despre productivitate si imagine de sine il pomenesc. Pericolul exista! E un fel de balaur cu 3 capete care ne fura identitatea, ne distrage atentia de la ce e cu adevarat important si ne reduce IQ-ul cu fiecare scrol.
Stergerea conturilor de socializare, noua forma de puritanism?
Poate nu stiai, dar increderea in fortele proprii sau in modul in care arati nu dispare in momentul in care deschizi o aplicatie. In acelasi mod, nu devii brusc mai inteligent si mai focusat din clipa in care o stergi.
Nu esti superior muritorilor de rand doar prin abstinenta sau absenta de pe platformele consacrate. Nu lua placerea oamenilor de a fi conectati pe retelele sociale in desert si nu judeca atat de aspru.
Daca stam sa ne gandim, nu Instagram e de vina pentru ca ne simtim mai putin atragatori. Si nici Facebook-ul responsabil pentru dorinta noastra de a ne compara mereu cu ceilalti. Pana la urma, daca nu ne place de noi nici macar cu filtre si efecte adaugate, ce garanteaza ca ne simtim bine in pielea noastra in afara lor?

Acceptare fara filtre si like-uri
Social media nu este responsabila pentru modul in care te vezi. Exista un singur om care are o asemenea putere si acela esti chiar tu. Lucrurile din exterior ne pot declansa o avalansa de emotii si reactii, insa primul bulgare care a inceput sa se rostogoleasca a plecat de la tine.
Daca stii ca te afecteaza prea tare postarile sau stirile pe care le vezi zilnic, sta in puterea ta sa decizi cat de des le verifici si ce anume vrei sa mai vezi in feed-ul tau. Poti sa te deconectezi total. Sa tii minte totusi ca asta nu te face mai bun, mai profund sau increzator decat alti oameni.

Partea plina a paharului virtual
Chiar daca pentru tine lumea digitala este raul intruchipat, nu uita sa iei in considerare ca a devenit o mare parte din realitatea noastra. Mai mult, are si cateva parti bune la care poate nu te-ai gandit.
A revolutionat modul in care traim, muncim si impartasim idei publicului larg. Poti sustine cauza ta de suflet, poti gasi informatii si porni demersuri spre o lume mai buna. Social media permite atator oameni sa se exprime si sa munceasca de la distanta, sa isi faca afacerea cunoscuta sau sa gaseasca persoane noi.

In loc sa o boscorodim in stanga si-n dreapta si sa dam vina pe ea pentru toate relele, mai bine sa o folosim pentru lucrurile care conteaza cu adevarat pentru noi. Sa nu uitam ca ne aduce lumea intreaga la un click distanta si ne raspunde la una dintre cele mai importante nevoi umane: conexiunea cu ceilalti. Da-ti voie sa te bucuri de toate avantajele ei in loc sa o judeci sau sa te pui la pamant degeaba.
Un produs Blogger.