Pasca cu crema de branza si mac

Acum cateva zile am facut o delicioasa tarta cu crema de branza si mac, pe care sigur o voi repeta de Pasti, printre alte retete traditionale ce le voi face atunci (vezi si reteta drobului de miel, cea de friptura de miel).
Seamana foarte mult cu reteta de pasca, numai ca are in plus un delicios strat de mac. Ador macul, iar in aceasta pasca, se combina extraordinar de bine cu stratul de crema de branza.
Pasca cu crema de branza si mac se face foarte repede si se conserva de minune pentru 2-3 zile ( poate si mai mult dar la noi s-a terminat in 3 zile).

Pasca cu crema de branza si mac (forma de 26 cm) – Ingrediente

1. Blat

  • 175 g faina
  • 75 g unt moale
  • 60 g zahar
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf copt
  • 50 g lapte
  • 1 plic zahar vanilat

2. Umplutura mac

  • 200 g mac
  • 75 g faina
  • 1/2 lingurita rasa praf de copt
  • 3 oua medii
  • 25 g unt topit
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat/ esenta de rom

3. Umplutura branza

  • 500 g ricotta/branza de vaci
  • 75 g zahar
  • 20 g unt topit
  • 50 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie/portocala ( optional )

Mod de Preparare –  Blat Pasca

  • Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana obtinem o crema omogena. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam pana cand sunt inglobate perfect ( daca dupa ce adaugati ouale, crema de unt capata un aspect taiat, nu va speriati, isi va reveni complet cand adaugam faina).
  • Amestecam faina cu praful de copt, o cernem si o adaugam cremei de unt, impreuna cu laptele, alternandu-le. Vom obtine un aluat destul de dens dar omogen.

Mod de Preparare – Umplutura mac pentru pasca

  • Amestecam macul cu zaharul si le macinam la robot, cca 2 minute daca vreti sa simtiti consistenta semintelor de mac sau 4 minute, daca-l doriti foarte fin. Adaugam apoi ouale, untul topit rece, zaharul, zaharul vanilat sau putina esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt.
  • Mixam pana la completa omogenizare.
Mai jos puteti vedea consistenta blatului si a umpluturii de mac
Tarta cu crema de branza si mac - umplutura

Mod de Preparare – Umplutura crema de branza

  • Amestecam ricotta/branza de vaci bine scursa cu untul topit rece, ouale usor batute cu furculita, zaharul, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta. Daca doriti, puteti adauga si coaja de lamaie, portocale, stafide sau bobite de ciocolata.

Pasca cu branza si mac – Asamblare

  • Tapetam o forma rotunda de 26 cm cu o foaie de hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte bine.
  • Adaugam aluatul pentru blat si il nivelam. Peste el adaugam umplutura de mac, o nivelam cu grija iar peste mac, adaugam umplutura de branza.
Tarta cu crema de branza si mac - preparare tarta
  • Introducem pasca in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a doua de jos in sus, functie traditionala (caldura de jos si de sus) si o coacem pentru 30-35 minute.
Timpul de coacere este foarte important la aceasta pasca pentru ca daca o lasati prea mult, va iesi destul de uscata. Dupa 30 de minute, infigeti o scobitoare in pasca cu branza. Daca iese usor umeda datorita umpluturii de branza, scoateti tarta din cuptor ( branzica se mai intareste dupa ce se raceste). Daca scobitoarea iese din pasca cu urme de mac sau de blat, o mai tineti 3-4 minute si repetati testul cu scobitoarea.
  • Scoatem pasca din cuptor si o lasam sa se raceasca 2-3 minute in forma, apoi o scoatem cu grija si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
  • Imediat scoasa din cuptor este foarte umflatica iar dupa ce se raceste se lasa, dar foarte foarte putin.
Tarta cu crema de branza si mac - tarta coapta
  • O pudram cu zahar vanilat si o servim cand este rece. Eu, ca de obicei, am taiat-o cat era calduta inca. Delicioasa!
Tarta cu crema de branza si mac - detaliu final
Pofta buna !

Pasca cu crema de branza si mac Pasca cu crema de branza si mac Reviewed by Bulearca.ro on 21 aprilie Rating: 5

Fashion

Life & style