Care este SECRETUL unei vieți sexuale împlinite

În primul rând, dacă nu îți vei mai face griji în legătură cu acest lucru, nu te vei mai frământa în încercarea de a afla care este cheia secretă prin care poți avea acea viață sexuală despre care citești în cărți, atunci viața ta sexuală va deveni mult mai bună.
Imaginează-ți, de exemplu, că întâlnești pe cineva, iar, după câteva întâlniri, începi să te gândești că ar putea deveni ceva serios. Însă vine și acel moment când dormiți împreună, dar tu nu simți nimic. Nicio scânteie, nicio atracție sexuală, nimic… Așa-i că te desparți de acea persoană?
Conform unui studiu recent, în loc să cauți și să tot cauți pe cineva cu care să împărtășești atracția sexuală, ar trebui mai bine să te orientezi către un partener care, chiar dacă la prima vedere, nu îndeplinește toate cerințele tale, totuși… are potențial.

Studiul, publicat de Journal of Personality and Social Psychology, a relevat faptul că satisfacția sexuală este influențată de atitudinea pe care o avem referitor la ceea ce ar trebui să se întâmple cu partenerii nostri, la așteptările pe care le avem de la ei, scriu cei de la dailystar.co.uk
Și cercetătorii Universității din Toronto, precum și ai Universității Dalhousie au vrut să afle dacă faptul că o persoană crede într-un  anumit destin sexual, în sensul de persoană ”aleasă” și că orice ai face doar cu ”alesul” sau ”aleasa” poți simți și avea satisfacție sexuală maximă, sau dacă acea persoană crede că și în ceea ce privește viața sexuală se poate înregistra o evoluție, influențează în vreun fel satisfacția sexuală înregistrată într-o relație.

Cu alte cuvinte, totul depinde de principiile pe care le ai asupra evoluției unei relații, inclusiv în ceea ce privește satisfacția sexuală – problemele avute sunt doar încercări pe care împreună cu partenerul le puteți depăși – sau dacă pur și simplu pleci de la premisa că fiecare dintre noi avem un destin, suntem predestinați cuiva sau cineva ne este predestinat – atunci când crezi că ai doar unul sau două suflete pereche în lume.
“Cei care plecă de la premisa că, inclusiv viața sexuală, are o evoluție, cu suișuri și coborâșuri, conștientizează faptul că satisfacția, inclusiv cea sexuală, necesită efort și muncă pentru a fi menținută de-a lungul timpului într-o relație” a explicat cercetătorul.

“Cei care pleacă de la premisa că doar o persoană le este predestinată, că totul ține de destin, cred că, în orice realție, compatibilitatea sexuală naturală dintre parteneri este factorul cheie care le permite cuplurilor să păstreze satisfacția sexuală, iar lipsa plăcerii din viața sexuală sugerează faptul că relația este destinată să eșueze” a continuat acesta.
Prin urmare, studiu a demonstrat că, dacă te vei raporta la destin,  la soartă, considerând că numai unul este “alesul” sau ”aleasa”, atunci ești predispus la o viață sexuală mai puțin satisfăcătoare decât acele persoane care caută să-și rezolve problemele și greșelile împreună cu partenerii lor.
Persoanele care cred cu tărie într-o evoluție sexuală consideră că provocarile din viata sexuală si incompatibilitățile sexuale dintre parteneri pot fi depășite prin multă muncă. Dimpotrivă, persoanele care cred că totul ține de predestinare, că singurul destinul este cel care le poate influența calitatea vieții sexuale, folosesc relația sexuală ca pe un barometru la care se raportează pentru a trage concluzii asupra a cum funcționează relația lor per total.

Autorii cercetării au concluzionat, de asemenea, faptul că “o relație sexuală cu satisfacții majore se cultivă cu mult timp și efort”, drept urmare, dacă actul sexual cu partenerul ales nu este fantastic de la început, nu renunță încă la relație. Discută cu el, spune-i ce îți place sau ce nu îți place, arată-i și explică-i ce îți dorești și, cu sigurnață, efectele se vor vedea… în fine, simți!

Care este SECRETUL unei vieți sexuale împlinite Care este SECRETUL unei vieți sexuale împlinite Reviewed by Bulearca.ro on 05 mai Rating: 5

Fashion

Life & style