Ads Top

Este greşit ca părinţii să-şi sărute copiii pe gură?


Mulţi părinţi consideră că este perfect normal să-şi pupe copilul pe buze, ca un semn de afecţiune făcut mai ales în primii ani de viaţă ai copilului.

Un psiholog este însă de părere că acest comportament este profund greşit, argumentele sale stârnind un val de comentarii indignate în rândul părinţilor din întreaga lume, pe reţelele sociale.

Psihologul britanic Charlotte Reznick, specializat în consilierea părinţilor şi a copiilor, a strânit furie în rândul multor părinţi după ce a explicat pentru publicaţia „The Independent” că sărutul nevinovat pe gură dintre părinţi şi copii ar trebui să dispară.

Dincolo de aspectul care ţine de igienă, psihologul a atras atenţia că există mulţi părinţi care continuă să-şi sărute copiii pe gură şi după ce aceştia trec de 4, 5 sau 6 ani. Deşi pentru părinte rămâne în continuare un gest de afecţiune, pentru copil poate fi un comportament extrem de confuz.

”Pupatul copilului pe buze poate crea mult prea multă confuzie. Dacă mămica îl pupă pe tătic pe gură şi invers, ce înseamnă atunci când copilul îşi pupă părintele pe gură? Acest obicei trebuie să înceteze. Dacă începi să-ţi săruţi copilul pe buze, când te opreşti? Pe măsură ce copilul trece de cinci sau şase ani şi încep să fie conştienţi şi de aspecte sexuale”, subliniază Reznick.
„Este ca şi cum ai spune că alăptatul este un comportament confuz pentru ei. Probabil că unele persoane se pot simiţi stingherite dacă văd asta, dar nu este un gest mai sexual decât atunci când îţi masezi copilul pe spate”, a punctat aceasta.Un produs Blogger.