Prajitura cu fori din afine

- Blat:
- 1 pahar zahar (200g)
- 4 oua
- 2 pahare de faina (300g)
- 1 plic zahar vanilinat
- 2 linguri praf de copt
- 1 praf de sare
- 1/2 pahar lapte (100ml)
- 125g afine
- 200g Rama Maestro
- Cremă:
- 2/3 zahar tos (75g)
- 125g crema de branza nedegresata
- 75g Rama Maestro
- Decorare:
- 125g afine
- 50g zmeura
Mod de preparare Prajitura cu fori din afine
-
Pasul 1
Ungeti tava cu Rama Maestro si presarati faina deasupra. Amestecati 200g Rama Maestro si zaharul cu un mixer pana la omogenizare. Adaugati ouale in compozitie unul cate unul. -
Pasul 2
Amestecati faina, zaharul vanilinat, praful de copt si praful de sare. Adaugati in amestec laptele si mixati compozitia cu atentie. Adaugati cele 125g de afine. -
Pasul 3
Turnati aluatul rezultat in tava de copt si dati la cuptor pentru 50-60 minute. Folositi testul scobitorii pentru a vedea daca este gata blatul. Lasati la racit pentru 15 minute. -
Pasul 4
Intre timp, amestecati 75g Rama Maestro cu zaharul tos timp de cel putin 5 minute. -
Pasul 5
Adaugati crema de branza si amestecati usor, apoi intindeti compozitia rezultata peste aluat. -
Pasul 6
Decorati prajitura cu flori facute din afine si cu jumatati de zmeura.
Niciun comentariu:
Adauga aici parerea ta...